Prajitura cu mere si gem de gutui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 2 foi:
  • 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si nelipicios)
  • Umplutura:
  • 1,2 kg mere
  • 1 borcan gem gutui
  • un praf scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura:

Merele le spalam si le curatam de coaja.

Le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.

Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.

Le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.

Cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.

Aluatul:

Amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.

Batem cu un tel pana se topeste zaharul, apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.

La urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.

Pe masa de lucru presaram putina faina.

Rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.

Luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.

Punem prima foaie si o intepam cu o furculita.

Merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.

Facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.

O intepam si pe acesta cu furculita.

Dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.

Cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise