Prajitura cu mere si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt.foile cu amoniac:
  • 250 gr faina, 50 gr unt sau margarina, 50 gr zahar pudra, 1 ou intreg, 2 linguri lapte caldut in care se dizolva o lingurita de amoniac, 2 linguri smantana,
  • pt.umplutura:mere dulci, scortisoara, zahar brun si nuca coapta si pisata(aci pune fiecare ce cantitate vrea , eu am folosit cam o farfurie adanca din fiecare)

Mod de preparare

Se framanta ingredientele de foi si se fac doua foi care se coc pe fundul unei tavi dreptunghiulare la foc moale.Se rad merele, se lasa sa se scurga de zeama, se calesc cu scortisoara, zahar si apoi se amesteca cu nuca coapta si pisata.Se umplu foile cu aceasta compozitie si se pudreaza deasupra cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise