Prajitura cu mere si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt.foile cu amoniac:
  • 250 gr faina, 50 gr unt sau margarina, 50 gr zahar pudra, 1 ou intreg, 2 linguri lapte caldut in care se dizolva o lingurita de amoniac, 2 linguri smantana,
  • pt.umplutura:mere dulci, scortisoara, zahar brun si nuca coapta si pisata(aci pune fiecare ce cantitate vrea , eu am folosit cam o farfurie adanca din fiecare)

Mod de preparare

Se framanta ingredientele de foi si se fac doua foi care se coc pe fundul unei tavi dreptunghiulare la foc moale.Se rad merele, se lasa sa se scurga de zeama, se calesc cu scortisoara, zahar si apoi se amesteca cu nuca coapta si pisata.Se umplu foile cu aceasta compozitie si se pudreaza deasupra cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise