Prajitura cu mere si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 5 linguri de zahar
  • 1 kg de mere
  • 200 gr nuca tocata
  • scortisoara

Mod de preparare

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit si se incinge cuptorul, iar intre timp pregatim aluatul. Se bat ouale cu zaharul, uleiul si praful de sare pana se obtine un aluat cremos.

Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna in ploaie peste crema de oua. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna jumatate din aluat peste care se presara jumatate din nuca si se introduce la cuptor.

Se lasa 15 minute la copt dupa care se pun merele peste blatul semicopt si se imbraca cu restul de aluat si se presara si nuca ramasa. Se lasa pana se rumeneste si se testeaza cu scobitoare daca s-a copt. Se lasa la racit si se taie dupa preferinta.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise