Prajitura cu mere si nuci

Reteta de prajitura cu mere si nuci. Cum prepari acasa cea mai buna prajitura cu mere si nuci reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat (tava 35/24 cm)
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 380 gr faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet coaja de lamaie de la Dr.Otker
  • 200 g nuca prajita si taiata grosier
  • Umplutura
  • 1,8 Kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Pregatim umplutura ca sa poata sa se raceasca putin inainte de a o adauga in prajitura.

Curatam de coaja merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem si le punem impreuna cu zaharul sa se caleasca.Dupa ce s-au inmuiat, adaugam scortisoara si amidonul si amestecam bine, mai lasam cca 5 min pe foc, apoi lasam la racit pana facem blatul.

Blat : Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat amestecam galbenusurile cu laptele si uleiul, adaugam si coaja de lamaie, acest amestec il incorporam in albusurile batute bine, cu miscari lente de jos in sus. Adaugam faina cernuta si praful de copt si omogenizam.

Am folosit o tava, dimensiuni 35/24 cm, tapetata cu hartie de copt, turnam jumatate din blat, bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 min. Cat sta tava la cuptor tocam nuca pe care am prajit-o inainte. Scoate tava din cuptor, presaram cca 100 g nuca taiata grosier peste care intindem merele calite, peste turnam restul de blat, nivelam si presaram restul de nuca taiata grosier. Dam din nou tava la cuptor pentru cca 35-40 min, facem testul scobitorii si apoi scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca bine, apoi portionam prajitura .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise