Prajitura cu mere si nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2pahare faina
  • 2 lg de ulei putina sare
  • 1pahar apa calduta
  • 4 linguri margarina topita
  • 12 mere verzi acrisoare rase pe razatoarea cu gauri mari
  • 4linguri nuci macinate
  • 1pahar zahar
  • 3 linguri pesmet

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina uleiul si sarea si adaugam apa cite putin pina se formeaza un aluat. Lasam 30 de minute sa se odihneasca dupa care intindem ofoaie subtire de aluat pe care o ungem cu margarina si presaram pesmet pe toata suprafata,presaram mere, zahar si nuci si rostogolim intr-un rulou.Ungem prajitura cu putina margarina si coacem la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte).Se coace aproape 30 de minute sau pina se rumenste. Se imparte in portii cit e cald ca aluatul sa nu se sfarime.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise