Prajitura cu mere si scortisoara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 kg mere
  • 200 gr zahar
  • 400 gr faina grau
  • 1 plic bicarbonat
  • sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • 150 gr margarina.

Mod de preparare

Se bat ouale bine cu sarea si zaharul (100 gr) apoi se incorporeaza treptat celelalte ingrediente. La final adaugam bicarbonatul.
Merele se spala, se curata de coaja, se scot semintele si se taie in 4 sau in 8, in functie de cat de mari sunt merele. Se pun la topit intr-o cratita impreuna cu 100 gr zahar si cu scortisoara, apoi se lasa sa se raceasca.
Se unge o tava mare foarte bine cu margarina (sa se faca un strat) apoi se adauga merele reci. Deasupra punem aluatul preparat anterior.
Se coace la foc iute timp de 10 minute apoi foc mediu inca 10 minute.
Se scoate din tava cand s-a racit cu o paleta de lemn sau plastic si se desprind cu grija merele.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise