Prajitura cu mere si scortisoara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 130 gr unt
  • 120 gr iaurt natural
  • 170 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200-220 gr faina
  • 2 mere potrivite
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 vart cutit anason macinat
  • coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Spalam merele, le curatam de coaja si le facem cubulete.

Le amestecam cu anasonul, scortisoara si le dam la rece cat pregatim compozitia pentru blat.

Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul.

Incorporam ouale, apoi iaurtul si coaja rasa de portocala.

Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, iar la final faina cernuta, dar in ploaie.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia in ea si o nivelam cu o paleta.

Deasupra asezam bucatile de mere si le apasam putin cu degetele.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana prajitura se rumeneste.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim

Vedeti ce repede este gata? Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise