Prajitura cu mere si sos de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 4-5 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Sosul de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.

Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara. Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar. Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute.

Sos:

Cacaoa o amestecam cu zaharul si o \"desfacem\" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit.

Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata.

Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. ;)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise