Prajitura cu mere si stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 750-1 kg mere (in functie de marime)
  • 100 gr stafide
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Separam albusul de galbenusuri. Mixam albusul cu zaharul si praful de sare, pana cand acesta nu se mai simte.Adaugam coaja de lamaie,galbenusul si uleiul. Amestecam usor de jos in sus .Adaugam faina lingura cu lingura si omogenizam usor sa nu se lase compozitia.

Intre timp,curatam merele si le taiem cubulete mici. In compozitia de ou,punem merele,stafidele si omogenizam usor. Tapetam cu ulei si faina o tava si turnam compozitia. Dam la cuptor la foc potrivit si lasam pana cand scobitoarea iese curata.

Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra.Taiem prajitura cand s-a racit complet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise