Prajitura cu mere / Tarte aux pommes

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -mere - 1 kg
  • -un aluat de foietaj
  • -zahar – o cana
  • -zahar vanilat
  • -branza de vaci -800-900 gr.
  • -smantana-2 linguri
  • -scortisoara
  • -rom
  • -coaja rasa de lamaie
  • -un galbenus de ou

Mod de preparare

Se curate merele si se taie in felii:se face un sirop din apa , zahar si esente si se pun feliile la fiert, cca 15 minute.Amestecam usor prin ele sa nu se sfarame.Dupa ce s-au inmuiat, le scoatem si le punem la racit.Se face o compozitie din branza(eu am avut doar 500 gr.), smantana, ou, rom,zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie si un praf de scrotisoara.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se aseaza aluatul, se taie marginile care raman pe dinafara, se pune compozitia , apoi se pun feliile de mar in cercuri .Se da tava la cuptor pentru 40-50 de minute.Prajitura a fost cu adevarat delicioasa!Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise