Prajitura cu mere (torta di mele)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g zahar brun ( e ok si 160-170 g)
  • 100 g unt
  • 1 praf copt
  • 180 g faina integrala ecologica de grau ( pt faina alba 200 - 220 g)
  • 2 mere
  • 3-4 linguri zahar brun
  • scortisoara
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie cubulete, se adauga zeama si coaja de lamaie. Apoi se adauga zaharul si

scortisoara. Din cand in cand se amesteca.

Ouale se bat impreuna cu zaharul, apoi se adauga untul la temperatura camerei.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste oua.

Merele impreuna cu zeama lasata se adauga peste aluat si se amesteca. Apoi se toarna intr-o forma rotunda ( tava se unge cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau se foloseste hartie de copt) si se da la cuptor 30 minute. Se poate pudra cu zahar vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise