Prajitura cu mere (torta di mele)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g zahar brun ( e ok si 160-170 g)
  • 100 g unt
  • 1 praf copt
  • 180 g faina integrala ecologica de grau ( pt faina alba 200 - 220 g)
  • 2 mere
  • 3-4 linguri zahar brun
  • scortisoara
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie cubulete, se adauga zeama si coaja de lamaie. Apoi se adauga zaharul si

scortisoara. Din cand in cand se amesteca.

Ouale se bat impreuna cu zaharul, apoi se adauga untul la temperatura camerei.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste oua.

Merele impreuna cu zeama lasata se adauga peste aluat si se amesteca. Apoi se toarna intr-o forma rotunda ( tava se unge cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau se foloseste hartie de copt) si se da la cuptor 30 minute. Se poate pudra cu zahar vanilat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise