Prajitura cu miere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g miere,
  • 150 g unt,
  • un ou,
  • o lingura cu scortisoara pisata,
  • o jumatate de lingurita cu bicarbonat,
  • 160 g nuci macinate,
  • 600 g faina,
  • sare.

Mod de preparare

Intr-un vas incalzit se bate untul spuma, adaugand mierea fluida, oul, bicarbonatul stins cu lapte, aromele, trei patrimi din cantitatea de nuci si faina. Se toarna in tava unsa si presarata cu faina si se coace la foc potrivit, cam 30 de minute. Prajitura inca fierbinte se unge cu unt topit, peste care se pune zaharul vanilinat, amestecat cu nucile ramase. Se taie rece in bucati patrate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise