PRAJITURA CU MIERE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:3 oua, 300g zahar, 2 linguri de miere, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte, 1 praf de copt stins, 350 faina
  • Sos de ciocolata:
  • 5 linguri lapte 125 g zahar, 1/2 pachet de unt, 2-3 linguri de cacao
  • Nuca de cocos sau nuca macinata pentru ornament.

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca ingredientele in ordinea scrisa pana se obtine o compozitie omogena care curge.

Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina.

Se pune compozitia in tava si se baga la cuptor la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si se taie bucatele in forma dorita in tava, dupa care se toarna sosul de ciocolata (caldut).

Ingredientele de la sosul de ciocolata se fierb pe foc mic.

Dupa ce sosul a intrat bine in prajitura se orneaza cu nuca de cocos sau nuca macinata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise