Prăjitură cu miere de albine

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat: 400 g. făină, 3 linguri miere de albine, 6 linguri lapte, 1 ou, 1/4 pachet unt, 1 linguriţă bicarbonat stins.
  • Crema: 200 g. zahăr, 5 linguri griş, 500 ml. lapte, 1 pachet unt, esenţă vanilie; gem de caise şi nucă tocată pentru ornat.

Mod de preparare

Într-un castron aşezat pe un vas cu aburi se amestecă 1 ou cu 3 linguri miere. Se adaugă treptat cele 6 linguri lapte, untul lichid şi bicarbonatul. Acest amestec se ţine pe aburi 10 minute amestecând continuu. Se adaugă şi făina, se omogenizează iar coca rezultată se împarte în 4 foi care se coc separat pe spatele tăvii. Până se întind foile coca se ţine pe baie de aburi.

500 ml. lapte, 5 linguri griş şi esenţă de vanilie se amestecă până la răcire cu 200g. zahăr şi un pachet de unt.

După ce foile şi crema s-au răcit, se montează prăjitura iar ultima foaie se unge cu gem de caise peste care presărăm nucă tocată.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise