Prajitura cu miere si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • • 5 oua
  • • 1 plic praf de copt
  • • 1 cana miere
  • • 1 cana de zahar tos
  • • Faina cat cuprinde
  • Ingrediente pentru crema:
  • • 1 cana de smantana mai grasa
  • • 1 cana de zahar
  • • 1 cana de nuci macinate
  • • 250 g unt
  • • 50 g zahar vanilat

Mod de preparare

Framanti bine ingredientele pentru foi, pana cand obtii o compozitie mai tare. Imparti aluatul in patru parti egale, intinzi din fiecare cate o foaie si le coci pe dosul tavii de aragaz, unsa si tapetata cu faina. Le lasi la racit fara sa le suprapui.

Pentru crema, freci untul cu zaharul, pana se dizolva tot zaharul si adaugi smantana si nucile. Crema trebuie sa fie suficient de bine legata. Daca este prea subtire mai poti adauga nuca macinata. Cu aceasta crema umpli foile si le lasi la rece pentru cateva ore. Daca ramane crema, puteti unge prajitura pe deasupra, sau o puteti decora cu zahar pudra sau glazura de ciocolata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise