Prajitura cu miere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou, 2 linguri miere, 200 gr. zahar, 50 gr. margarina, 6 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 borcan gem de caise, 1 lingutita faina
  • Pentru crema: 500 ml. lapte, 3 linguri gris, zahar dupa gust, coaja de la o lamiie si zeama de la doua, 1 pachet unt, zahar pudra

Mod de preparare

Mierea, zaharul, margarina si laptele se pun intr-un vas, la foc mic pina da in citeva clocote si compozitia isi schimba culoarea. Se lasa la rece apoi se amesteca cu oul, bicarbonatul (nestins dar amestecat in putina faina) si se framinta. Se imparte in patru, se intinde si se coc foile pe fundul tavii.

Se serveste a doua zi pudrata cu pahar, taiata romburi

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise