Prajitura cu morcovi

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 căni de morcovi raşi prin răzătoarea mică
  • o cană şi jumătate de zahăr
  • 3/4 cană de ulei
  • 1 linguriţă de bicabonat stins cu zeamă de lămâie
  • coajă de portocală şi lămâie
  • 2 căni de făină
  • 1/2 cană nuci tăiate mărunt

Mod de preparare

Morcovii raşi se amestecă într-un castron cu zahărul şi se lasă aşa câteva ore ca să îşi lase sirop. Apoi se încorporează încet uleiul, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, coaja de portocale şi coaja de lămâie. La urmă se pune făina.

Compoziţia astfel rezultată se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se pun nucile tăiate.

Se coace la foc potrivit circa 20 de minute.

Când se răceşte se taie după preferinţă.

Se poate pudra cu zahăr pudră, dar nu e obligatoriu.

Dacă adăugăm şi timpul în care morcovul stă cu zahărul, prăjitura este gata in cam 4 ore.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise