Prajitura cu morcovi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi mari
  • 170 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 6 smochine
  • 1 lg coaja rasa de portocale
  • 1 praf de sare
  • Pt blat:
  • 250 g branza cremoasa
  • 4 lg frisca
  • 150 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, se mizeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga treptat uleiul si apoi faina cernuta cu praful de copt, praful de sare si scortisoara macinata, amestecand cu o lg de lemn.

Se incorporeaza apoi morcovul ras si stors bine de zeama, coaja de portocala rasa si smochinele taiate bucatele. La sfarsit, se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor, de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu folie speciala pt copt si se coace circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp, se mixeaza branza cremoasa cu zaharul, se adauga frisca, esenta de vanilie si se lasa la frigider pana cand blatul se raceste.Se intinde crema deasupra prajiturii si se lasa la rece pana in momentul serviri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise