Prajitura cu morcovi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 300ml ulei de masline
  • coaja rasa a unei lamaie
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 400g faina
  • 10g bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • 400g morcovi
  • 200g caise uscate
  • pentru crema:
  • gem de coarne (se poate folosi orice alt gem acrisor)
  • 200ml smantana pentru frisca
  • zeama unei lamai
  • 1-2 lingura zahar pudra (dacă smantana nu este indulcita)
  • 100g miez de nuca

Mod de preparare

Prima oară curătăm morcovii si-i radem pe răzătoarea fină si stoarcem zeama. Tăiem caisele în bucăti mici.

Pentru prepararea blatului batem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul, uleiul, coaja de lămâie, cardamomul si praful curry. După ce se omogenizează, mai adăugăm celelalte ingrediente: făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, morcovul ras si bucătelele de caise.

Tapetăm o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt, întindem aluatul uniform si îl coacem în cuptorul preîncălzit. Timpul de coacere este de aproximativ 35-40 de minute. Putem să facem proba cu scobitoarea, ca să fim siguri. Lăsăm aluatul să se răcească.

Între timp batem smântâna pentru friscă, dacă este necesar îndulcim cu zahăr. Adăugăm zeama de lămâie si mai batem câteva secunde.

Tăiem nucile în bucăti si le prăjim în câteva secunde.

Tăiem blatul în două, ungem primul blat cu gem si acoperim cu al doilea. Punem frisca pe prăjitură si o decorăm cu nucă măcinată. Prăjitura o servim după masa de Pasti.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise