Prăjitură cu morcovi şi cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente ( 10 porţii)
  • 300 g morcovi
  • 100 g cocos
  • 150g zahăr
  • 30 g unt
  • 3 ouă
  • 3 linguri făină
  • 1 plic drojdie uscată

Mod de preparare

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca de cocos, amestecănd bine.

2. Într-o cratiţă se topeşte untul şi lăsăm să se răcească.

3. Batem ouăle bine şi le amestecăm cu untul topit şi răcit.

4. Adăugăm făina, drojdia şi ouăle peste compoziţia din castron.

5. Ungem cu unt o formă de tort cu pereţii detaşabili şi punem hârtie de copt doar pe fundul tăvii.

6. Turnăm compoziţia în tavă şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, la foc moderat.

Când e gata se lasă să se răcească în cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise