Prajitura cu mousse de mere si ricotta

Maruntitii biscuitii digestivi si amestecati cu zaharul.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • - 250 g biscuiți digestivi
  • - 100 g unt (topit)
  • - 1 lingură zahăr pudră
  • Mousse de mere:
  • - 5-6 mere mari
  • - 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • - 2 linguri de zahăr
  • - 1 linguriță de amidon
  • Cremă ricotta:
  • - 250 g ricotta
  • - 200 ml smântână lichidă
  • - 5 g gelatină granule
  • - 150 ml nectar de mere verzi din comerț (Santal)
  • - 2 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare

Blat

Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul.

Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine.

Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine.

Mousse de mere

Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică.

Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara.

Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des. Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând. Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;

După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți.

Cremă ricotta

Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin. Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută.

Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție.

Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii.

Dați la rece pentru câteva ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise