Prajitura cu mure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 7 oua
  • 150g zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat.
  • crema:
  • 300g mure (sau orice fructe de padure aveti)+100g zahar
  • 500g frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina.
  • sirop:
  • 100g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta rom.
  • ornat:
  • 2 pliculete jeleu
  • mure.

Mod de preparare

blat:

-Separam galbenusurile de albusuri.

-Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.

-Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare.

-Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 180C pana se rumeneste frumos.

sirop:

-Caramelizam zaharul iar cand este deja lichid, turnam apa si amestecam pana se dizolva tot zaharul.

-Lasam la racit.

-Dupa ce se raceste, turnam putina esenta de rom.

crema:

-Facem un piure din mure iar 4 linguri de piure le punem la foc mic pana se incalzeste bine. Luam de pe foc si dizolvam in el gelatina. Lasam sa se umfle.

-Intre timp, batem bine frisca, apoi o amestecam cu piureul de fructe.

-Punem gelatina iarasi pe foc mic pana devine lichida, apoi o amestecam cu amestecul de frisca si mure.

-Taiem blatul in doua. Asezam prima parte in tava, o insiropam si turnam 70% din crema, apoi deasupra asezam si cea de a doua parte a blatului pe care la fel o insiropam si cu grija turnam restul de crema.

-Ornam cu mure iar deasupra turnam cu grija jeleul preparat dupa instructiunile de pe plic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise