Prajitura cu napolitane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 1 l litru frisca vegetala
  • 600 gr napolitane naty
  • 200 gr alune sau nuca
  • 4 plicuri gelatina maruntita.
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 12 linguri zahar

Mod de preparare

Se maruntesc napolitanele,ciocolata si alunele (sunt bune cele pentru prajituri pe care trebuie sa le prajiti un pic)se amesteca toate cu 850 ml lapte.Se bate jumatate din frisca si se amesteca cu compozitia de mai sus.Gelatina ( eu folosesc dr.Oetker )se pune la inmuiat cu 150 ml de lapte si se pune pe abur pana se dizolva, se adauga in compozitie.Se aseaza intr-o forma de preferat de tort din aceea care se desface,se da la rece pentru cateva ore si se orneaza cu cealalta jumatate de frisca batuta

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise