Prajitura cu napolitane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 1 l litru frisca vegetala
  • 600 gr napolitane naty
  • 200 gr alune sau nuca
  • 4 plicuri gelatina maruntita.
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 12 linguri zahar

Mod de preparare

Se maruntesc napolitanele,ciocolata si alunele (sunt bune cele pentru prajituri pe care trebuie sa le prajiti un pic)se amesteca toate cu 850 ml lapte.Se bate jumatate din frisca si se amesteca cu compozitia de mai sus.Gelatina ( eu folosesc dr.Oetker )se pune la inmuiat cu 150 ml de lapte si se pune pe abur pana se dizolva, se adauga in compozitie.Se aseaza intr-o forma de preferat de tort din aceea care se desface,se da la rece pentru cateva ore si se orneaza cu cealalta jumatate de frisca batuta

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise