Prajitura cu nectarine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 3 cani faina
  • 6 linguri ulei
  • 14 linguri apa fiarta
  • 1 plic zahar vanilat
  • putin praf de copt
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 90 g zahar pt. budinca
  • putina sare

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu 180 g zahar si cu vanilia, pana se albesc si-si maresc volumul.
Se adauga pe rand cele 14 linguri apa, uleiul, si dupa ce s-a racit putin compozitia, se adauga praful de copt amestecat cu sarea .
Se adauga apoi albusurile batute cu restul de zahar, amestecand bine, si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Peste se pun feliile de necatrine sau alt fruct, si se baga pt. 10 min la cuptor.
Se scoate si se toarna budinca pregatita din plic; din 400 ml lapte si 90 g zahar.

Se baga din nou la cuptor si se lasa pana se coace.

Eu am topit si putina ciocolata, pentru ornat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise