Prajitura cu nectarine si caise

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250g zahar
  • 250g faina
  • 75ml ulei
  • 400g nectarine
  • 400g caise
  • 1 lingurita praf de portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Spalam fructele si le indepartam seminbtele. Caisele le lasam in jumatati daca sant bine coapte, iar nectarinele le taiem in felii.

In doua boluri, separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusele cu praful de sare, extractul de vanilie si uleiul. Albusurile le batem tare cu zaharul si praful de portocala. Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina cu praful de portocala. Incorporam usor cu o paleta, apoi turnam aluatul in trava tapetata cu hartie de copt.

Asezam fructele deasupra si dam tava la cuptorul dinnainte incalzit pentru 30-45’, mai exact, pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca complet si numai dupa aceia o portionam.

Se serveste ca atare sau ornata dupa preferinta.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise