Prajitura cu ness

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 varf sare
  • 5 linguri faina
  • Crema:
  • Prima parte (bezeaua):
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • A doua parte:
  • 200 gr unt;
  • 250 gr zahar farin
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite cu ness

Mod de preparare

Pandispanul:

Se separa cele 5 oua, se bat spuma albusurile, se adauga galbenusurile unul cate unul, se pun cele 5 linguri de zahar, se amesteca foarte bine, dupa care se pune faina, praful de copt si 1 varf de sare.

Se coace la foc mediu timp de 15, 20 de minute, in cuptorul bine incins.

Crema:

Se separa cele 6 oua. Pentru prima parte se face bezeaua: peste cele 6 albusuri batute spuma se adauga zaharul. Cand se adauga zaharul se scufunda vasul intr-un alt vas cu apa fierbinte si se bat in continuare pana incepe sa se intareasca un pic. Se adauga compozitia peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece).

Pentru partea a doua: se amesteca foarte bine untul cu 250 gr zahar, 4 linguri cacao, 2 lingurite ness si se adauga cele 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga si aceasta peste restul de prajitura.

La final trebuie sa avem: pandispan+bezea+crema peste care se poate pune ciocolata sau ness.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise