Prajitura cu ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite ness
  • Crema:
  • 200 gr.unt sau margarina
  • 150 gr. zahar pudra
  • 2 lingurite cafea ness
  • 3 galbenusuri
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita apa calduta,
  • unt cat o nuca bine incins pe foc
  • 1 lingura cocos

Mod de preparare

Amesteci galbenusurile cu zaharul, cu nesul, apoi bati spuma albusurile si le pui in compozitia de galbenusuri. Adaugi praful de copt dizolvat in putin otet, faina si amesteci usor.

Pui compozitia in tava unsa si o dai la copt.

Dupa ce se coace, o lasi sa se raceasca si o tai in doua.

Pentru crema bati spuma untul cu zahar, nessul, 3 galbenusuri si umpli blatul.

Deasupra faci o glazura din zahar, cacao, un pic de apa calda si untul incins pe foc.

Deasupra presari nuca de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise