Prajitura cu ness

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt foi: 10 albusuri, 300 gr zahar pudra, 300 gr nuci macinate
  • pt crema: 10 galbenusuri, 250 gr zahar pudra, 500 gr margarina sau unt, esenta de rom, 2 linguri cacao, 4 linguri ness

Mod de preparare

Se bat bine albusurile spuma, apoi treptat se adauga zaharul pudra si la urma nuca amestecand incet in asa fel in cat compozitia sa prinda aer. Foile se coc pe dosul tavii, unse bine cu margarina sau unt si se desprind cu un cutit cand sunt inca fierbinti si se rastoarna pe un ziar sau pe un blat de lemn, despartite de ziare ca sa nu se prinda intre ele.

Intre timp se face crema: se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si margarina sau untul (la temperatura camerei) si la urma se adauga esenta de rom, cacao si nessul. Se aseaza foile si se ung cu crema rezultata in asa fel incat deasupra sa fie un strat de crema. Se da 2 3 ore la rece. Inainte de a se servi se rade deasupra ciocolata si nuca de cocos.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise