PRAJITURA CU NESS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua intregi
  • 2 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 15-16 linguri miez de nuca macinat
  • 3 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt stins cu otet de mere sau zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • un pachet margarina
  • 1/2 pachet unt
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 2 - 3 linguri de ness

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul putin cate putin,galbenusurile,miezul de nuca,faina si praful de copt.Se tapeteaza tava,se toarna compozitia si se introduce la cuptor.

Crema:

Margarina si untul se freaca bine cu zaharul pana se obtine o pasta spumoasa.Cele doua galbenusuri se freaca cu nessul,apoi se amesteca cu untul frecat cu zaharul.

Dupa ce s-a racit blatul,se adauga crema,deasupra se rade ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise