Prajitura cu ness

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua;
  • - 7 linguri zahar;
  • - 7 linguri ulei;
  • - 7 linguri faina;
  • - 1 plic praf de copt.
  • Crema pentru blat:
  • - 1/2 l lapte;
  • - 1/2 cana zahar;
  • - 5 galbenusuri;
  • - 125 g margarina Rama;
  • - 5 linguri faina;
  • - 1 fiola esenta vanilie.
  • Crema ness:
  • - 5 albusuri;
  • - 11 linguri zahar;
  • - 3 pliculete ness a 1,8 g;
  • - o ciocolata.

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat in ploaie. Galbenusurile se freaca cu praful de copt nestins si uleiul pe care il adaug in trepte. Aceste doua compozitii se amesteca. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei. Se pune hartie de copt. Se coace compozitia 45 minute. Dupa coacere, se taie blatul in doua parti, in lungime.

Crema pentru blat:

Laptele se pune la fiert; se freaca galbenusurile cu zahar si putin lapte pentru subtiere. Se adauga faina si rastorn totul peste laptele fiert. Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga margarina Rama si esenta de vanilie. Dupa racire, se toarna intre blaturile taiate.

Crema ness:

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga ness-ul.

Separat, se pun 4 linguri zahar pana la topire si se rastoarna peste albusuri foarte repede batand cu telul pentru a nu se carameliza.

Se niveleaza si se orneaza cu ciocolata rasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise