Prajitura cu ness

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:8 oua
  • 10 linguri de apa
  • 1 cana de zahar
  • 250 g faina
  • 100g cacao
  • Crema:200g Rama maestro
  • 200g zahar pudra(cel tos nu se va topi foarte greu)
  • 2 oua
  • 200ml frisca lichida
  • 4 lingurite de ness

Mod de preparare

Blatul:separam albusurile pe care le batem spuma de galbenusuri.Apa impreuna cu zaharul se pune pe foc,se da in clocot si apoi se toarna in fir subtire peste albusuri,amestecandu-se incet de sus in jos cu o lingura de lemn.

Se adauga treptat galbenusurile,apoi faina in ploaie si cacao.

Intr-o tava de 40/50cm se unge cu ulei si apoi tapetata cu faina(se poate folosi hartie pentru cop) se pune compozitia si se da la cuptor (incins la 180 grade) pentru 40 min.

Crema:intr-un bol se pune untul impreuna cu galbenusurile si zaharul amestecandu-se bine pana se topeste untul,iar zaharul nu se mai simte

Albusurile se bat spuma si se adauga in bol amestecandu-se.Frisca batuta bine se pune peste restul de crema,iar la sfarsit nessul.

Blatul racit se taie si se umple cu crema obtinuta pana deasupra blatului,ornand apoi cu ciocalata rasa sau glazura(dupa preferinta).

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise