Prajitura cu ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 si 1/2 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 cana zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri apa

Mod de preparare

Frecam cele 7 galbenusuri cu un praf de sare si cu cele 7 linguri de ulei, punem uleiul ca la maioneza, lingura cu lingura.

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine bezea, se adauga peste ele galbenusurile, vanilia, praful de copt si apoi faina.

Amestecam cu lingura de lemn se sus jos

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, coacem la foc potrivit cca 20 de min apoi o rasturnam pe un fund de marimea tavii. Punem la fiert zaharul cu cacaoa si cu apa, fierbem pana se leaga bine si lasam sa se racoreasca. Separat batem untul sa se faca spuma, adaugam galbenusurile si crema de cacao, apoi nucile macinate si o lingura de ness. Crema obtinuta o intindem peste blat, pe deasupra radem ciocolata, se da la rece cca 30 de minute inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise