Prajitura cu ness si foi de bezea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • - 12 albusuri;
  • - 400 gr. zahar pudra;
  • - 400 gr. nuca prajita si macinata.
  • Pentru crema:
  • - 12 galbenusuri;
  • - 12 linguri zahar pudra;
  • - 4 lingurite ness (praf, nu preparat);
  • - 400 gr. unt;
  • - 200 gr. nuci sau alune macinate.

Mod de preparare

Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie").
Se adauga nuca macinata, amestecand usor, apoi se aseaza pe dosul unei tavi niste hartie de copt, care se unge cu putin ulei. Se toarna 1/4 din compozitia obtinuta pana acum si se coace la foc potrivit.
Se lasa la cuptor cam 1/2 ora, pana se intareste putin si se desprinde de hartie.
ATENTIE ! Cand le scoateti din cuptor, nu incercati imediat sa le desprindeti de hartie, caci se rup. Oricum se vor rupe, ca sunt f. fragile, dar incercati sa rupeti in bucati mai mari, pentru ca apoi sa reconstruiti "puzzle-ul".
Galbenusurile se bat bine cu zaharul, apoi se fierb in baie de aburi, pana cand se ingroasa.
Separat, se freaca spuma untul cu ness-ul si nuca/alunele pisate.
Se amesteca toate cele de mai sus (de la CREMA).
Se lasa la racit crema..
Se umplu foile cu crema racita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise