Prajitura cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:8 albusuri,300 gr zahar,4 linguri faina,1 parf de copt,3 linguri cacao,400 gr nuca prajita si tocata marunt
  • Crema:300 gr zahar,8 galbenusuri,1 ou,1 pachet margarina,3 linguri cacao.
  • Pt.decor:nuca macinata,ciocolata,frisca.

Mod de preparare

Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul se bate in continuare,se amesteca separat faina cu cacaoa si praful de copt,se pune peste albusurile batute impreuna cu nuca si se amesteca usor cu lingura de jos in sus.Se da la cuptor in tava pregatita cu hartie de copt unsa si tapetata.

Crema:se freaca bine galbenusurile cu zaharul si oul intreg,se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa.Se freaca bine margarina,se adauga crema fiarta cand este rece si cacaoa cernuta.

Se taie blatul in doua,se umple cu crema ,se pune si deasupra crema si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia cu nuca macinata,ciocolata rasa sau frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise