Prajitura cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:8 albusuri,300 gr zahar,4 linguri faina,1 parf de copt,3 linguri cacao,400 gr nuca prajita si tocata marunt
  • Crema:300 gr zahar,8 galbenusuri,1 ou,1 pachet margarina,3 linguri cacao.
  • Pt.decor:nuca macinata,ciocolata,frisca.

Mod de preparare

Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul se bate in continuare,se amesteca separat faina cu cacaoa si praful de copt,se pune peste albusurile batute impreuna cu nuca si se amesteca usor cu lingura de jos in sus.Se da la cuptor in tava pregatita cu hartie de copt unsa si tapetata.

Crema:se freaca bine galbenusurile cu zaharul si oul intreg,se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa.Se freaca bine margarina,se adauga crema fiarta cand este rece si cacaoa cernuta.

Se taie blatul in doua,se umple cu crema ,se pune si deasupra crema si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia cu nuca macinata,ciocolata rasa sau frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise