PRAJITURA CU NUCA

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cani de faina
  • -1 cana nuca
  • -1 cana ulei
  • -1 cana zahar
  • -4 oua
  • -100 g stafide
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -praf de copt sau 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • -putin anason

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul cca 5 minute, pina devin o pasta omogena. Separat, se bat albusurile spuma. Peste oua se adauga anasonul, praful de copt, uleiul, nuca macinata, stafidele, faina si la sfarsit albusurile, amestecand foarte incet pentru a nu se lasa. Se unge o forma cu margarina si se toarna in ea compozitia. Cuptorul se incalzeste in prealabil. Se introduce compozitia la cuptor cu focul mare ptr 5 minute dupa care se reduce la foc potrivit. Se coace cca 25-30 minute.

Enjoy!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise