Prajitura cu nuca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g nuca (jumatati)
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 300 g Finetti (sau Nuttela)
  • 1,5 pachet unt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

In tava unsa cu ulei(mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti),se asaza nucile si se da la cuptor.Intre timp se prepara Blatul:

Se incorporeaza gabenusurile cu zaharul,mestecand pana devine o pasta omogena.Se adauga cacao,faina,praful de copt,vanilia,apa, albusurile batute spuma. Se asaza compozitia in tava peste nuci. (Nucile trebuie sa se usuce bine, atentie sa nu arda).Se da la cuptor pentru 15-20 minute, in functie de cuptor.Se verifica,cu scobitoarea. Crema se poate intinde peste nuci, sau peste blat. Cum doriti.

Crema:

Scoti apa din unt, incorporezi Finetti,omogenizezi cu mixerul,adaugi esenta.Dupa ce se raceste prajitura, intinzi crema,peste care intinzi Glazura:

Zaharul,zeama de lamaie,untul,incorporate, le dai pe flacara, pana se topeste zaharul.Amesteci mereu, sa nu se prinda. Lasi sa se raceasca, intre timp mai amesteci sa nu se formze pojghita la suprafata glazurii.Intinzi glazura peste crema si dai la rece.Tai patrate sau romburi.Daca doresti, poti folosi glazura de ciocolata. Adaugi cacao in compozitia glazurii, inlocuiesti zeama de lamaie cu apa sau lapte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise