Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de :
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g untura
  • 1 plic fraf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema 1 ai nevoie de :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema 2 ai nevoie de :
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 1 ciocolata mica

Mod de preparare

Pentru blat: amesteci faina cu praful de copt si untura, pui zaharul, cacaua, oul, laptele si framanti aluatul.

Pregatesti apoi si crema 1: bati albusurile spuma cu zaharul. Amesteci nuca de cocos cu laptele, le fierbi pe foc mic cat sa dea intr-un clocot, dai compozitia deoparte, o lasi sa se raceasca, apoi o adaugi in albusurile batute spuma si omogenizezi. Imparti aluatul pregatit inainte in doua, intinzi o parte din aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si intinzi apoi crema de cocos. Asezi a doua parte de aluat, il intepi cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 40 de minute.

In acest timp pregatesti crema 2: freci galbenusurile cu zaharul, adaugi faina, laptele si fierbi compozitia pe foc mic, pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma. Dupa ce s-a copt si s-a racit prajitura, intinzi crema de galbenusuri si razi ciocolata. Dai prajitura la rece pentru 30 de minute, apoi o tai bucati.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise