Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 9 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 250 gr cocos
  • Crema
  • 9 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 1 esenta de vanilie Dr.Oetker

Mod de preparare

Blatul

Albusurile se bat spuma tare ca de bezea cu cele 300 gr de zahar (150gr +150 gr).Se adauga apoi faina si200 gr cocosul .

Compozitia se pune intr-o tava de aragaz unsa si tapetata cu faina .

tava se baga la cuptor pana ce blatul este gata ,apoi se scoate sa se raceasca .

Peste blatul rece se aduga Crema :

Galbenusurile cu zaharul faina si laptele se pun pe foc pana se ingroasa ca o budinca.

se da la o parte si se adauga o esenta de vanilie Dr.Oetker iar cind se raceste putin se adauga si 1 pachet de unt si se amesteca cu mixerul.

Crema gata preparara se aduga peste blat iar pe deasupra se presara nuca de cocos in strat gros.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise