Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 5 albusuri, 200 g zahar, 100 g nuca de cocos, 5 linguri faina, 1 plic praf de copt Dr. Oetker.
  • Crema: 5 galbenusuri, 100 g zahar, 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker, 3 linguri faina, 750 ml lapte, 200 g unt.
  • Sirop: 5 linguri zahar, 1 pahar apa, esenta rom.

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma. Se pun pe rand zaharul, nuca de cocos, praful de copt stins in putin lapte caldut si faina. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si esenta de rom.

Crema: Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga praful de budinca, faina si laptele. Se pun pe bain marin si se amesteca pana se ingroasa. Cand crema e aproape rece se amesteca cu untul.

Cat e inca cald, blatul se insiropeaza. Dupa ce s-a racit, se intinde crema peste el. Se orneaza cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise