Prajitura cu nuca de cocos si mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 8 albusuri,8 linguri de zahar, 100 gr nuca de cocos, 100 gr mac macinat, 4 linguri faina,1 esenta de rom.
  • Crema: o budinca de vanilie, 8 linguri de zahar, 8 galbenusuri, 300 ml de lapte, 1 margarina.
  • Glazura: 4 linguri de apa, 4 linguri de zahar, 4 linguri de cacao, 1 lingura de margarina.
  • 2 pachete de biscuiti Picnic (vanilie, cacao, dupa preferinte).1 esenta de rom.

Mod de preparare

Blatul: 8 albusuri de bat cu 8 linguri de zahar pana ce devin bezea. Se adauga apoi 100 de grame de nuca de cocos, 100 de grame de mac macinat si 4 linguri de faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor.

Crema: o budinca de vanilie se amesteca cu 8 linguri de zahar, 8 galbenusuri si 300 ml de lapte. Se fierb pana ce se ingroasa. Se da de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece se amesteca cu o margarina. Se intinde crema obtinuta pe blatul rece si insiropat cu apa cu zahar si esenta de rom.

Peste crema se aseaza un strat de biscuiti Picnic.

Glazura: 4 linguri de apa si 4 linguri de zahar se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu 4 linguri de cacao si o lingura de margarina. Se intinde glazura peste biscuiti.

Se poate orna dupa gustul fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise