Prajitura cu nuca (de post)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 3 cani faina
  • 1/2 cana nuca pisata
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins
  • 1 praf copt
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se formeaza o compozitie omogena.Se pune compozitia intr o tava tapetata cu faina sau cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit pana se coace (se face testul cu scobitoarea - e coapta daca nu mai ramane compozitie pe scobitoare).Se lasa sa se raceasca.

Ingredientele pentru glazura se tin putin pe foc, pana se ingroasa asa putin. Apoi se lasa la racit. Se intinde uniform peste prajitura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise