Prajitura cu nuca (de post)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 3 cani faina
  • 1/2 cana nuca pisata
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins
  • 1 praf copt
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se formeaza o compozitie omogena.Se pune compozitia intr o tava tapetata cu faina sau cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit pana se coace (se face testul cu scobitoarea - e coapta daca nu mai ramane compozitie pe scobitoare).Se lasa sa se raceasca.

Ingredientele pentru glazura se tin putin pe foc, pana se ingroasa asa putin. Apoi se lasa la racit. Se intinde uniform peste prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise