Prajitura cu nuca, rahat, ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tot din ciclul: ,,nimic nu se pierde, ci totul se transforma,, este si aceasta prajitura. Pt ca mi-au ramas albusuri, nu am renuntat la ele cu una cu doua ci m-am gandit sa le utilizez si am preparat aceasta prajiura. Avem nevoie de: 4 albusuri, 5 linguri de zahar, 5 linguri faina, o jumatate de lamaie(coaja si zeama), cateva nuci(12-13 samburi), 2 cuburi de rahat, 1 cub ciocolata menaj. Nucile, rahatul si ciocolata, le-am taiat bucatele.
  • Pt ornat am folosit un alt cub de ciocolata menaj si 1 lingura de apa. Am folosit o tava cu dimensiuni: 29x23, o ultima achizitie in materie de ustensile, din gama ,,Casa Linga,, de fapt un set alcatuit din 2 tavi concepute in asa fel incat una daca e nevoie, devine capacul celeilalte, achizitie de care sunt tare incantata.

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se contiuna batutul spumei, adaugam zaharul, vanilia si batem pana la topirea zaharului. Se adauga faina, se amesteca cu grija pana la incorporarea acesteia, adaugam nuca, rahatul si ciocolata, toate taiate bucatele. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit cam 20-25 minute. Dupa copt, la 3 minute am scos prajitura din tava am lasat-o sa se raceasaca si am ornat-o cu ciocolata topita astfel: am topit cubul de ciocolata menaj cu 1 lingura de apa intro canita apoi am pus topitura intro punguta de nylon pe care am intepat-o la un capat si mi-am ornat prajiturica asa cum o vedeti.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise