Prajitura cu nuca si bezea

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • 150g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 pahar de smantana
  • 1 pahar de zahar
  • 1 praf de copt
  • 150g nuca prajita si zdrobita
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • foaia cu nuca se sfarama
  • 1 cana de lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 esente de rom
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat bine galbenusurile cu untul, se adauga si celelalte ingrediente pentru foi, mai putin nuca. Se imparte compozitia pentru trei foi si se fac doua foi simple,iar in compozitia pentru a treia foaie se pune si nuca.

Crema se prepara astfel:

Foaia cu nuca se sfarama; se pune la fiert laptele cu zaharul, iar cand e zaharul topit se adauga cacaoa, esenta de rom si foaia cunuca, sfaramata.

Pentru bezea: batem albusurile cu 4 linguri de zahar, pe aburi, pana are o consistenta buna bezeaua.

Pe o tava asezam prima foaie de prajitura, punem apoi crema si cea de-a doua foaie, iar deasupra bezeaua; peste bezea presaram o de cacao data prin sita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise