Prajitura cu nuca si dovleac

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr nuca
  • 1 cana si jumatate dovleac copt
  • 300 gr curmale
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 2 Linguri ulei cocos topit (optionat)

Mod de preparare

Tare mandra sunt de aceasta reteta care este foarte simplu de preparat, dar gustoasa peste masura.

Nuca se macina in robotul cu lama S, insa nu foarte fin. Curmalele se maruntesc cu cutitul pentru a usura munca robotului si se adauga peste nuca. Se proceseaza aprox. 3 min pentru a incepe sa se omogenizeze cele doua. Apoi se adauga dovleacul, condimentele si uleiul de cocos si se amesteca 2-3 minute pana totul este bine incorporat. Se poate servi pe loc sau se pastreaza in frigider.

Pentru cei care nu au un robot se pot descurca si fara. Se da nuca prin masina de macinat (chiar daca va iesi mai marunt), se maruntesc curmalele cat mai bine si apoi se amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Cantitatea este destul de mare, dar daca doriti portie mai mica trebuie doar sa puneti mai putin din fiecare ingredient.

Se serveste in pahare sau boluri pentru budinca.

E atat de delicioasa si de simplu de facut, ca trebuie neaparat sa o incercati.

Cu drag,

Valentina

DeliciiSanatoase.ro

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise