Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 13 linguri de zahar
  • 13 linguri de ulei
  • 18 linguri de faina
  • 13 linguri de lapte
  • o lingurita praf de copt
  • esente
  • o cana de nuca macinata
  • 200 gr dulceata (orice gust)

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana la topirea acestuia, adaugam uleiul, amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la preparat amestecand bine sa nu se formeze cocoloase apoi adaugam si laptele impreuna cu esentele (2 de vanilie in cazul meu). Tapetam o tava cu ulei si faina sau hartie de copt, turnam 3/4 din compozite si bagam in cuptorul incalzit la 170 grade pt 15 min.

Intre timp intr-un bol punem nuca macinata si o amestecam cu dulceata si o esenta de vanilie v(asta e dupa gustul fiecaruia), dupa ce acestea au devenit ca o crema mai groasa luam restul de preparat pe care l-am oprit si il turnam peste nuca cu dulceata, scoatem tava din cuptor (dupa cele 15 min) si turnam compozitia deasupra acoperind bine toata suprafata...bagam la cuptor pt aprox. 35 min dar puteti face testul cu scobitoarea (daca dupa cele 35 de min mai vedeti cate ceva lipit pe scobitoare sa stiti ca poate fi si dulceata)

Cu acel gust intens de nuca este perfecta pt micul dejun...eu as manca in fiecare moment al zilei!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise