Prajitura cu nuca si frisca Florina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 1 cana si jumatate de faina,
  • 1 cana si jumatate de zahar,
  • 100 ml apa,
  • 1 praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 3-4 esente de rom.
  • Crema:
  • 1/2 pachet margarina Rama,
  • 1 ou,
  • 13 linguri de zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 cana nuca macinata,
  • 1 litru de frisca lichida.

Mod de preparare

Blatul: 6 galbenusuri se freaca cu 1 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 100 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar. Separat se amesteca si 1 cana si jumatate de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.

Crema: jumatate de pachet de margarina Rama se topeste. Se ia de pe foc si se pune un ou intreg. Se pun 13 linguri de zahar si cacao. Se amesteca si se puna iar pe foc pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se pune nuca macinata si apoi se lasa sa se raceasca.

Se bate 1 litru de frisca si se ia 200 ml frisca spuma si se pun in crema.

Se insiropeaza blatul cu esentele de rom, peste blat se puna crema si se orneaza cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise