Prajitura cu nuca si gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana nuci macinate
  • 1 cana zahar
  • i cana lapte
  • i cana gris
  • 3 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura bicarbonat stins in otet
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Laptele se toarna peste gris si se lasa 2 ore. Separat se amesteca 3 galbenusuri cu un praf de sare, zaharul, nucile, zaharul vanilat si bicarbonatul, apoi se amesteca cu grisul imuiat.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu folie de cuptor si se coace 40 minute la foc potrivit. Albusurile se bat spuma pe bain-marie cu 1 lingura de zahar si 2-3 picaturi de zeama de lamaie si se toarna deasupra prajiturii cu 10 minute inainte de a scoate prajitura din cuptor.

Se taie dupa ce se raceste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise