Prajitura cu nuca si rahat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 12 lg zahar
  • 6 oua
  • 6 lg ulei
  • 12 lg nuca macinata
  • 2 cani faina
  • 200 gh rahat
  • 2 lg cacao
  • 3-4 lg gem acrisor
  • Arome (rom, coaja lamaie)
  • Zahar vanilat
  • Pt crema de nuca:
  • 6 albusuri
  • 6 kg zahar
  • 2 lg-ite cacao

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 6 linguri zahar pana devin ca o crema, se adauga ulei putin cate putin, apoi faina (de aici se opresc 2 linguri) se fae o coca care se imparte in 3. 2/3 se intinde (cu dosul unei linguri) in tava cu hartie de copt.

Peste coca se pune un strat subtire de gem, iar apoi rahatul taiat cubulete mici. Peste rahat se intinde cu o lingura crema de nuca.

Crema de nuca:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul apoi cacao si se bat in continuare pana se intaresc ca pt bezele.

Restul de aluat oprit (1/3) se framanta cu cele 2 linguri de faina oprita (sau cata e nevoie pt un aluat tare). Acesta se rade pe toata suprafata tavii, avand grija sa fie acoperita toata crema.

Se coace la fos potrivit 35-40 minute.

Se taie rece, pudrata cu zahar vanilat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise