Prajitura cu nuca si rahat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 12 lg zahar
  • 6 oua
  • 6 lg ulei
  • 12 lg nuca macinata
  • 2 cani faina
  • 200 gh rahat
  • 2 lg cacao
  • 3-4 lg gem acrisor
  • Arome (rom, coaja lamaie)
  • Zahar vanilat
  • Pt crema de nuca:
  • 6 albusuri
  • 6 kg zahar
  • 2 lg-ite cacao

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 6 linguri zahar pana devin ca o crema, se adauga ulei putin cate putin, apoi faina (de aici se opresc 2 linguri) se fae o coca care se imparte in 3. 2/3 se intinde (cu dosul unei linguri) in tava cu hartie de copt.

Peste coca se pune un strat subtire de gem, iar apoi rahatul taiat cubulete mici. Peste rahat se intinde cu o lingura crema de nuca.

Crema de nuca:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul apoi cacao si se bat in continuare pana se intaresc ca pt bezele.

Restul de aluat oprit (1/3) se framanta cu cele 2 linguri de faina oprita (sau cata e nevoie pt un aluat tare). Acesta se rade pe toata suprafata tavii, avand grija sa fie acoperita toata crema.

Se coace la fos potrivit 35-40 minute.

Se taie rece, pudrata cu zahar vanilat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise