Prajitura cu nuca si vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 g nuca, 4 oua, 250 g zahar, 200 ml ulei, 200 ml suc de portocale, 300 g faina, 1 plic cu praf de copt, 2 linguri cu cacao.
  • Crema: 6 galbenusuri, 3 linguri cu faina, 200 ml lapte, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare

Bate ouale cu zaharul. Toarna sucul, uleiul si presara nuca zdrobita. Adauga faina, praful de copt si cacaua. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coace la cuptor 40-45 de minute, dupa care lasa sa se raceasca. Intre timp, freaca galbenusurile cu zaharul, faina si zaharul vanilat. Toarna treptat laptele si lasa la foc mic, amestecand energic, pana se desfac toate cocoloasele, iar crema se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin, adauga untul. Intinde crema de vanilie usor racita peste blatul de cacao si nuci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise