Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu nuci si ciocolata. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta delicioasa. Prajitura cu nuci. Retete de prajituri cu ciocolata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 albusuri
  • 220 gr zahar
  • 300 gr nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • un ou intreg
  • 2 linguri cacao
  • 180 gr zahar
  • 3 linguri lapte caldut
  • 180 gr unt
  • 2 linguri esenta de rom
  • 75 gr ciocolata neagra sau cu lapte

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu nuci si ciocolata este foarte usor de preparat, cu un rezultat albsolut delicios. O prajitura fina, ciocolatoasa, aromata si foarte gustoasa.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se intaresc. Adaugam treptat peste spuma de albusuri faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata.

Impartim compozitia rezultata in trei si coacem foile pe rand intr-o tava cu dimensiune aproximativa 21x25 cm, tapetata cu hartie de copt, la 170 grade (foc moderat) timp de 15 minute. Lasam foile sa se raceasca si apoi le dezlipim usor de pe hartia de copt.

Preparare crema:

Intr-o craticioara punem galbenusurile, oul intreg, cacaoa, zaharul si laptele. Asezam pe bain-marie si amestecam bine circa 20 de minute.

Lasam pe bain-marie si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand usor pana se topeste. La urma adaugam untul si amestecam bine pana cand obtinem o crema fina si lucioasa. Dam crema deoparte si adaugam esenta derom. Lasam crema sa se racesca complet.

Asamblare prajitura:

Vom asambla prajitura in tava in care am copt foile astfel crema va ramane la locul ei intre foi.

Tapetam cu hartie de copt tava in care am copt foile.

Impartim crema in trei parti egale. Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt si apoi un rand de crema, din nou o foaie si inca un strat de crema si ultima foaie iar deasupra ultimul strat de crema. Deasupra decoram cu bucatele de nuci tocate grosier si/sau ciocolata rasa.

Lasam prajitura la frigider pentru 2-3 ore sau mai bine o noapte, apoi o putem portiona si servi.

Va recomand din suflet reteta de prajitura cu nuci si ciocolata, este intr-adevar grozava. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise